GINOP

Projekt megnevezése:

Gyakornoki program a Markó Csárda Kft.-nél

Projekt azonosító száma:

GINOP-5.2.4-16-2017-01980

Kedvezményezett:

MARKÓ CSÁRDA Kft.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

6 370 370 Ft

A finanszírozás típusa:

Európai Szociális Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017.12.01.

Támogatási intenzitás:

100%

Projekt bemutatása

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a „Gyakornoki program a Markó Csárda Kft.-nél” című projekt keretében a MARKÓ CSÁRDA Kft. 2 fő gyakornokot és 1 fő mentort foglalkoztatott. A támogatás mértéke közel 6,4 millió Ft, amely 100%-os Európai Uniós támogatásból valósult meg.

A Markó Csárda egy hangulatos étterem, amely Pécstől néhány kilométerre Szigetvár irányába a “6-os” főút mellett található. Kellemes kiszolgálással és finom ételekkel várja mindig a vendégeket. Házi specialitásokat és magyaros ételeket szolgálnak fel.

Az Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a Markó Csárda Kft.-nek a projekt keretén belül sikerült a megítélt támogatási összegből két pályakezdő gyakornokot, egy pincért és egy szakácsot valamint mellettük a munkájukat segítő, értékelő szerepet betöltő mentort foglalkoztatnia a projekt megvalósítási időszaka alatt.

A projekt keretein belül eszközbeszerzés is történt. Beszerzésre került egy üvegajtós hűtővitrin, egy ventillációs hűtő üvegajtóval, egy rozsdamentes fagyasztó, egy rozsdamentes zöldség- sajt-dió feldolgozó gép, és egy burgonyakoptató gép. A beszerzett professzionális minőségű eszközök a munkavégzés megfelelő feltételeinek megteremtéséhez járulnak hozzá. Az eszközök beszerzésével az volt a célunk, hogy a gyakornokok a program során a legmodernebb műszaki színvonalon működő berendezések segítségével sajátítsák el az önálló, első osztályú munkavégzést.

A projekt megvalósítási időszaka 2017. decemberétől várhatóan 2018. szeptemberig tart. A támogatás során elnyert összegből a gyakornokok bér és járulékköltsége, a mentor díja és járuléka valamint a konyhai eszközök kerültek finanszírozásra.